Menu

Historia

Firma „IGLO – RENOMA” powstała w 1984 r. jako spółka cywilna. Jej właścicielami do chwili obecnej są Panowie Arkadiusz Ostrowski i Zbigniew Matys.

W latach 1984 – 1990 firma zajmowała się konfekcjonowaniem i dystrybucją koncentratów spożywczych, głównie galaretek owocowych, budyni, kisieli, cukru waniliowego oraz kwasku cytrynowego.

Na początku 1990 r. rozpoczęto działalność hurtową, która obejmuje produkty ogólnospożywcze. W latach 1991 – 1992 wyspecjalizowano się w sprzedaży artykułów mrożonych.

W okresie 1991 – 1993 trwała budowa nowego zakładu produkcyjnego, mieszczącego się w Legnicy przy ulicy Struga 11. Pod koniec 1995 r. w nowo wybudowanym zakładzie rozpoczęto produkcję mrożonych wyrobów kulinarnych.

W związku z rozwojem firmy w 2001 r. doszło do przekształcenia formy prawnej firmy ze spółki cywilnej w spółkę jawną. W tym samym roku rozpoczęto inwestycję budowy dwóch komór chłodniczych oraz zaplecza socjalnego.

W 2003 r. Firma rozpoczęła wdrażanie procedur systemu HACCP, a w roku 2004 przeszła pomyślnie audyt niezależnej jednostki certyfikującej, otrzymując certyfikat jakości na zgodność z DS 3027:2002.

W roku 2006 firma rozpoczęła wdrażanie Zintegrowanego Systemu Zarządzania w oparciu o Normy PN-EN ISO 22 000:2006 oraz PN-EN ISO 9001:2001 i otrzymała certyfikat JH – 177/1/2008.

W lutym 2009 utworzony został oddział firmy na terenie Jeleniej Góry.

W chwili obecnej Iglo-Renoma prowadzi działalność w zakresie zaopatrzenia sektora detalicznego-sklepów w mrożone art. spożywcze, produkuje mrożone produkty kulinarne, zaopatruje sektor HoReCa w art. spożywcze.